BIOFORUM

BioForum is de sectorvereniging voor de Vlaamse biologische landbouw- en voedingsketen. Ze ondersteunen bedrijven, bioboeren, winkels, foodservices en voedselbedrijven met advies, studiedagen en informatie over landbouwbeleid. Zowel voor het vakblad Bio Actief, als voor de websites en nieuwsbrieven naar consumenten ondersteunt Elma Media hen met de exploitatie.

Uitdaging

Het magazine Bio Actief verschijnt 4 keer per jaar en is een grote kost voor de sectorvereniging. Ook de website up and running houden en regelmatig nieuwsbrieven naar bedrijven en consumenten versturen, is een investering van tijd en middelen. De persoon die de fondsenwerving inhouse verzorgde kreeg een andere functie en dus ging BioForum op zoek naar een externe partner.

Oplossing

“Elma Media was op het juiste moment op de juiste plaats”, zegt Tom Wouters, communicatiemedewerker bij BioForum. “Zowel onze partnerships met controleorganisaties als bedrijven die willen adverteren op een van onze kanalen kunnen bij Elma terecht. Het is een goede wisselwerking.”

Resultaat

BioForum draagt de boodschap van duurzaamheid uit. Niet alleen naar de buitenwereld, maar ook in hun samenwerkingen. “Elma Media kent de gevoeligheden in onze sector en we kunnen bepaalde zaken altijd bij elkaar afstemmen”, licht Tom toe. “De banners en logo’s op de websites en nieuwsbrief worden automatisch geplaatst. Zo werken we constructief samen. Elma neemt ons werk uit handen met een sterk resultaat.”


Recente projecten

Wil jij ook advies?