Biomijnnatuur.be

BioForum communiceert als sectorvereniging voor de biologische landbouw- en voedingsketen niet enkel naar de sector. Ook de consument willen ze informeren en inspireren over het belang en de principes van bio. Dat doen ze via de website Biomijnnatuur.be.

De vraag

Sinds 2018 wordt BioForum voor zijn consumentenwerking niet langer gesubsidieerd vanuit de Vlaamse overheid. De kanalen voor consumenten heeft de sectorvereniging in eigen beheer. Om dit ook economisch interessant te houden, werd op zoek gegaan naar mogelijke adverteerders.

De oplossing

Elma Media zoekt partners die hun logo op de website Biomijnnatuur.be willen plaatsen. Dat verloopt volledig automatisch, zonder tussenkomst van de sectorvereniging. Voor een totale ontzorging.

Het resultaat

Bio Mijn Natuur is een website waarop de consument allerlei informatie vindt. Van portretten van biobedrijven en actua tot recepten en uitleg over de principes van bio en bewust consumeren. “Wat je in je winkelkar legt, daar zit een heel verhaal achter”, zegt Tom Wouters, communicatiemedewerker bij BioForum. “We willen een positieve boodschap uitdragen. De adverteerders helpen ons bij deze missie.”

Lees hier meer over de samenwerking.