NETWERK VERPLEEGKUNDE

De banden tussen NETWERK VERPLEEGKUNDE – toen nog het NVKVV – en Elma Media gaan al meer dan 20 jaar terug. In 1996 startte de samenwerking met de toenmalige nationale beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en vroedkundigen. Vandaag is de vzw enkel actief voor Vlaamse verpleegkundigen. Een doordachte evolutie, met Elma Media als partner.

Uitdaging

Een grote en brede beroepsorganisatie binnen de zorgsector komt met eigen uitdagingen en specifieke noden. De samenwerking tussen Elma Media en wat vroeger het NVKVV noemde – vandaag NETWERK VERPLEEGKUNDE – groeide uit tot een constructieve relatie. Beide partners leerden elkaar en de gevoeligheden van de sector kennen.

Oplossing

Alles startte met de opmaak van het activiteitenverslag, het jaarboek voor vroedkundigen en NVKVV Touché. Elma Media nam ook de exploitatie van de Week van de Verpleegkundigen in handen. Vandaag is het een intensieve samenwerking waarbij de beroepsorganisatie op Elma Media vertrouwt voor de communicatiestrategie, de mediacreatie, exploitatie en ledenbinding. Een totaalpakket dat vorm krijgt in zowel digitale als gedrukte communicatiemiddelen.

Resultaat

Een decennialange en intense relatie staat gelijk aan een variëteit van oplossingen. Elma Media evolueerde mee op het tempo van NETWERK VERPLEEGKUNDE. Vandaag uit zich dat in het publiceren van een eigen magazine, de exploitatie van de website, het beheer van een goed gevulde kennisbank en een heuse jobwebsite als eerste referentiepunt voor verpleegkundigen op zoek naar een job.

“Ondertussen weet iedereen duidelijk waar NETWERK VERPLEEGKUNDE voor staat”, zegt algemeen coördinator Ellen De Wandeler. “De ondersteuning, de samenwerking in vertrouwen en de bereikbaarheid van Elma Media zijn voor onze beroepsorganisatie belangrijke troeven. Met een moderne aanpak geven we NETWERK VERPLEEGKUNDE zo een eigentijds imago, volledig in lijn met de communicatiestrategie.”

Recente projecten

Wil jij ook advies?