GROEN GROEIEN

Groen Groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers en groenverzorgers, en een afdeling van de Boerenbond. Ze beschikken over een brede dossierkennis waarmee ze hun leden zowel individueel als collectief ondersteunen. Door het partnership met Elma Media gaat daar ook een communicatiestrategie en een eigen huisstijl mee gepaard.

Uitdaging

Op het juiste moment op de juiste plaats. Zo zou je de start van deze samenwerking kunnen beschrijven. Elma Media en Groen Groeien kwamen in contact net toen de beroepsorganisatie een marketingoefening achter de kiezen had. De strategie hadden ze, maar de realisatie moest nog volgen.

Oplossing

Groen Groeien ging met Elma Media in zee voor de realisatie van hun website en een eigen magazine. “De plannen lagen op tafel en kregen verder vormen door de expertise in communicatie voor beroepsorganisaties van Elma Media”, zegt voormalig voorzitter Marc Galle. “Onder meer de constructieve gesprekken en behulpzame houding liggen aan de basis van deze jarenlange samenwerking.”

Resultaat

Door een vlot contact en open communicatie zijn Groen Groeien en Elma Media perfect op elkaar afgestemd. De samenwerking verloopt vlot en resulteerde in een herkenbare huisstijl, eigen magazine, een website, een nieuwsbrief en een ledenvoordeelboekje met exclusieve voordelen. Zo wordt niet alleen aan de exploitatie en communicatie gewerkt, maar ook aan ledenbinding. De organisatie groeide substantieel sinds de samenwerking met Elma Media. Een succesverhaal dat zowel offline als online vorm krijgt.

Recente projecten

Wil jij ook advies?