Communicatiestrategie voor je leden

Van je leden ook echte ambassadeurs maken doe je met een juiste communicatiestrategie. Op maat van de wensen en noden van je leden. Stap voor stap stippelen we een efficiënte en effectieve strategie voor je uit. Een optimale mediamix voor maximaal resultaat.

Om je (potentiële) leden en andere stakeholders te bereiken, heb je een heldere visie en doordachte communicatiestrategie nodig. Zo stel je de juiste prioriteiten en speel je in op de veranderingen die je leden echt bezighouden. Met een herkenbare stijl en een aangename stabiliteit in je manier van communiceren.

Een gerichte communicatiestrategie werkt naar specifieke doelen. Alles begint dus bij bepalen wat je wil bereiken, bijvoorbeeld:

  • nieuwe leden aantrekken
  • de naamsbekendheid van je vereniging vergroten bij professionals
  • de stakeholders informeren, inspireren en enthousiasmeren


Per doelgroep zet Elma de specifieke voorkeuren en behoeften om in een aanpak met gegarandeerde impact.

Stroomlijnen van communicatiekanalen

Als communicatiespecialist adviseert Elma Media sector- en beroepsorganisaties bij het ontwikkelen en/of herpositioneren van communicatiekanalen. We vertrekken van je huidige communicatietools als basis voor een stevige strategie. Door de juiste kanalen en boodschappen te combineren, helpen we je leden en andere relevante doelgroepen effectief bereiken, binden en inspireren.

Deze verenigingen gingen je voor: