Aqua Belgica Fact Check

Lanceringsdatum

2012

Frequentie

1x per jaar

Aqua Belgica brengt bedrijven samen die actief zijn in de waterbehandelingssector. Als federatie behartigen ze de belangen van deze actieve en boeiende sector. Ze voeren promotie, verzorgen de contacten met de pers en informeren hun leden en de consument met wetenschappelijke informatie. Dat doen ze onder meer via de jaarlijkse Fact Check.

De vraag

De Fact Check is een publicatie van 4 pagina’s die eenmaal per jaar in juni verschijnt. Daarin worden de 10 meest actuele vragen uit de sector beantwoord. Zo kunnen de leden van Aqua Belgica op een duidelijke en eenvoudige manier de consument informeren.

De oplossing

Voor deze jaarlijkse Fact Check gaat Elma Media via exploitatie op zoek naar geschikte adverteerders. Dat zijn vaak leden van Aqua Belgica of bedrijven uit de sector. Ook het drukwerk neemt Elma voor zijn rekening.

Het resultaat

“De vragen die we beantwoorden leven op dat moment echt bij de consument”, zegt Chiel Sterckx, secretaris van Aqua Belgica. “Wij leveren de content aan en het voorwoord, Elma Media voegt de advertenties toe, giet het geheel in een visueel sterke lay-out en staat in voor de druk. Dat loopt op wieltjes.”

Lees hier meer over de samenwerking.