Key Accountmanager

Key Accountmanager

Ben jij een topper op verkoopgebied of wil je je tot dit niveau ontwikkelen? Je bent communicatief, behendig in het selecteren van de juiste leads op basis van de doelgroepen en in staat de wensen van klanten te vertalen naar een passend aanbod binnen je projecten. Daarnaast ben je prestatiegericht en heb je een groot doorzettingsvermogen om je doelstellingen te realiseren.

Functieomschrijving

Als Key Accountmanager ben jij een cruciaal onderdeel van het salesteam. Samen met je collega’s en de salesmanager help je CEO’s, zaakvoerders, directeurs, marketingmanagers, reclamebureaus, … de juiste beslissingen te nemen met betrekking tot hun marketingbeleid. 

In verschillende sectoren adviseren we dagelijks – via telefoon of E-mail – meer dan 400 bedrijven over hun marketingacties in de diverse media – van de verschillende sector-of beroepsorganisaties – die ons bedrijf uitgeeft.

Zo kan je denken aan:

Verpleegkundigen, Tuinaannemers, Ambulanciers, Drankenhandelaren, Interieurarchitecten, Dierenvoeding, Waterbehandelingssector, Bio voeding & dranken, Architecten, Installateurs sanitair & centrale verwarming, Infrastructuurwerken, Algemene bouwwerken, Dakdekkers, Schilders & behangers, Verpakkingsindustrie, Voedingsindustrie, Huisartsen, Brandbeveiliging, Hotel-, restaurant- & café-uitbaters, Installateurs wit- en bruingoed, Advocatuur, Marktkramers, Inkoopsector, …

Hoe ziet je werkdag eruit?

Als Key Accountmanager werk je in teamverband samen met je collega’s. Je spendeert ongeveer 2 uur per dag aan het zoeken naar nieuwe leads of je werkt vanuit onze bestaande database. De gevonden leads worden door jou opgebeld zodat je er per dag ongeveer een tweetal uur telefonisch prospecteert. De resterende tijd spendeer je aan administratieve opvolging van je prospecties in het CRM-systeem. Zo hoef je niet over een olifantengeheugen te beschikken. Onze software helpt je hierbij.

Wie is je nieuwe werkgever en in welke groep kom je terecht?

Elma Media specialiseert zich al decennialang in de verkoop van publicaties in media van sector- en beroepsorganisaties. Omdat wij geloven in de kracht en toegevoegde waarde van communicatie tussen vakprofessionals en hun toeleveranciers onderscheiden wij ons in de mediabranche.

De diversiteit van deze sectoren biedt een brede oriëntatie van ons bedrijf zodat jij geniet van een hoge jobzekerheid. Enkele saaie statistieken:

  • Gemiddelde anciënniteit: 14,5 jaar
  • Nieuwe aanwervingen in 2021: 1
  • Nieuwe aanwervingen in 2023: 1
  • Gemiddelde leeftijd: 44,5 jaar
  • Jongste collega: 28 jaar
  • Goed evenwicht tussen mannen en vrouwen

Naast de sales ondersteunen we onze opdrachtgevers op het gebied van ledenbinding, communicatiestrategie, mediacreatie en exploitatie.

Profiel

Je bent commercieel, ondernemend, assertief, dynamisch, gedreven, enthousiast en in staat om op meerdere niveaus contacten te leggen en te onderhouden bij (potentiële) klanten. Uiteraard beschik je over de nodige dosis overtuigingskracht. Je functioneert uitstekend in teamverband, maar kan ook zelf je plan trekken.

Kan je je in het Frans goed uitdrukken? Vermeld dan zeker dit pluspunt in je sollicitatiebrief.

Aanbod

Je start meteen met een contract van onbepaalde duur en wordt als nieuw familielid meteen mee aan de tafel verwacht. Zeker op woensdag, want dan eten we wel eens frietjes.

Bij aanwerving start je als een Assistent Key Accountmanager, en denken we gelijk aan je toekomst. We activeren dan – op je eerste werkdag – gelijk je collectief pensioensparen.

Wist je trouwens dat we vroeger aan ons weekend beginnen? We werken elke dag van 08.30 tot 17.00 uur (met een pauze om 10 en 15 uur, en een middagpauze van 12.15 tot 13.00 uur), op vrijdag werken we van 08.30 tot 15.00 (uiteraard met dezelfde pauzes). Van pauzes en vrije momenten gesproken, wist je dat onze Key Accountmanagers tot 28 dagen vakantie per jaar kunnen krijgen? Neen, niet door overuren op te bouwen of extra dagen te komen werken, want daar doen we niet aan mee. Indien je geen vakantierechten hebt, bekijken we het onderling zodat ook jij, toch even stoom kan aflaten.

De laatste maanden van het jaar neem je mogelijks sneller afscheid van je professionele familie. Als de targets behaald zijn, durven we je op vrijdag vroeger naar huis te laten gaan. Een lang weekend vinden we allemaal fijn, niet?

Op belangrijke momenten, zoals met Kerst of Pasen, worden er wel eens geschenkjes uitgedeeld. Zoals mogelijks ook bij jou thuis. En net omdat we familie zo belangrijk vinden, zijn we steeds thuis tussen Kerst en nieuwjaar.

Tijdens je interne opleiding krijg je al de marketingknepen mee die je nodig hebt om al je prospecten te adviseren over het adverteren in een B2B gerelateerde uitgave. Denk maar aan magazines, websites, (digitale) nieuwsbrieven, jaarboeken, opleidingscatalogi, events of een combinatie van al deze media. 

Je opleiding gebeurt “on the job” en duurt ongeveer 3 tot 4 maanden. Daarna promoveer je naar Junior Key Accountmanager. Vanaf dan heb je recht op een trimestriële CAO 90-bonus, op je deel van de maandelijkse bonus op de teamomzet en op maaltijdcheques.

Je bent onderdeel van ons salesteam verantwoordelijk voor een eigen klantenkring, natuurlijk met een bijbehorende, sportieve omzetdoelstelling. Je persoonlijke doelstelling van minstens een keer per dag te moeten lachen, blijft ook na je promotie op je to-dolijst staan. En je zal nog eens extra glimlachen, aan het einde van de maand, wanneer je loonbrief in je digitale brievenbus valt.

Nadien stroom je nog verder door naar Key Accountmanager, Senior Key Accountmanager of Expert Key Accountmanager.

Samenwerken?

Wil je kijken of er een mooie match is tussen jou en onze onderneming? 

Ook genieten van een boeiende job, van 28 vakantiedagen en van extra familieleden? Stuur je motivatiebrief en cv naar Steven Hellemans via hrm@elma.be

Plaats van tewerkstelling

ELMA Media
Generaal de Wittelaan 17 bus A 
2800 Mechelen